OtsiOtsi   Liikmete nimekiriLiikmete nimekiri   KasutajagrupidKasutajagrupid   RegistreeriRegistreeri 
 ProfiilProfiil   Privaatsõnumite lugemiseks logi sisse   Logi sisseLogi sisse 

Digilaud...

 
Uus teema   Vasta teemale    baka.ee foorum / -> üldine
Vaata eelmist teemat :: Vaata järgmist teemat  
Autor Teade
Hoshihana



Liitunud: 20 Aug 2010
Postitusi: 73
Asukoht: Eesti

PostitusPostitatud: Laup Dets 04, 2010 13:59    Teema: Digilaud... Vasta viitega

Onju, plaan selline et kavatsen osta endale digilaua, graafikaks enamasti. Kogun juba raha. Aga probleem selles, et ma ei tea täpselt millist osta. Üks on aga ma ei tea kas see on ikka sobilik. Seega, andke soovitusi, või kui müüte ise digilauda siis vaatame. Digilaud võib olla kasutatud, ainuke asi mida tahaksin täpsustada on et ta oleks töökorras ja võimalikult odav. Teismelistel ei ole eriti raha. T_T emm
Kõiksugune nõu on oodatud! Happybunny
_________________
Tagasi üles
Vaata kasutaja profiili Saada privaatsõnum
tvk_



Liitunud: 8 Aug 2010
Postitusi: 204

PostitusPostitatud: Laup Dets 04, 2010 17:25    Teema: Vasta viitega

wacom

mingid trusti asjad on ka, odavamad, aga nendel on pliiatsitega probleeme (omad kogemused + tuttavatel), kipuvad surema ja mitte töötama ja on eraldi patareitoitel üldse, mis ei ole äge. wacom on tunduvalt kallim, muidugi.

uuri ringi ja küsi kas mõnel tuttaval on olemas etc. küsi proovida kindlasti

kiire edit: also tsekka siia
Tagasi üles
Vaata kasutaja profiili Saada privaatsõnum Vaata liikme veebilehte
LennY



Liitunud: 25 Sept 2008
Postitusi: 272

PostitusPostitatud: Laup Dets 04, 2010 19:40    Teema: Vasta viitega

Endal ka Wacom, väga mulje on siiamaani jätnud. Väga mugav ning töökindel.
Ise ka valisin tükk aega digilauda endale, kuid lõpuks otsustasin wacomi poolt, sest photopointis oli siis soodukas LaLaLaa
Trusti jah üks odavamaid, kuid igalpool on selle kohta halba kirjas....
Tagasi üles
Vaata kasutaja profiili Saada privaatsõnum
Sato-chan



Liitunud: 7 Jan 2004
Postitusi: 836
Asukoht: Tallinn

PostitusPostitatud: Laup Dets 04, 2010 21:31    Teema: Vasta viitega

Ma soovitan ka Wacomit.
Mul on endal Wacom Bamboo Fun. Väga rahul olen sellega. :)
_________________


Tagasi üles
Vaata kasutaja profiili Saada privaatsõnum Saada e-mail
kammerer
mitjok


Liitunud: 2 Dets 2004
Postitusi: 1454
Asukoht: tallinn

PostitusPostitatud: Püh Dets 05, 2010 00:58    Teema: Vasta viitega

wacom
Tagasi üles
Vaata kasutaja profiili Saada privaatsõnum
DesuD



Liitunud: 26 Mai 2010
Postitusi: 223
Asukoht: Tartu

PostitusPostitatud: Püh Dets 05, 2010 13:36    Teema: Vasta viitega

Sato-chan kirjutas:
Ma soovitan ka Wacomit.
Mul on endal Wacom Bamboo Fun. Väga rahul olen sellega. :)


mul see sama, päris hea^^ ma ise seda ei valinud, ema kinkis sünnipäevaks aga valis õige, kui ma õieti mäletan siis see oli 3000.- ringis...
Tagasi üles
Vaata kasutaja profiili Saada privaatsõnum MSN Messenger
teshrin



Liitunud: 18 Aug 2009
Postitusi: 532
Asukoht: Fujoshi land

PostitusPostitatud: Püh Dets 05, 2010 19:28    Teema: Vasta viitega

Minu oma on Wacom Bamboo Pen, suuruses A5. Ostsin Photopointist, maksis 1000.-, töötab siiani suurepäraselt. Kui ajada taga kvaliteeti ja hinda, mis ei pane rahakotti verd tilkuma, siis minu arvates on see parim valik.
Mingisuguseid erilisi funktsioone peale joonistamise enda tal pole, A5 on piisav suurus, et kõiksugu kunsttükke teha.
_________________
You're only young once, but you can be immature forever.

Anime-Planet.com - anime | manga | reviews
Tagasi üles
Vaata kasutaja profiili Saada privaatsõnum Vaata liikme veebilehte MSN Messenger
genky
hommikune tõus


Liitunud: 1 Veeb 2003
Postitusi: 3674
Asukoht: Tartu

PostitusPostitatud: Püh Dets 05, 2010 20:04    Teema: Vasta viitega

Liitun eelpool olnud soovitustega: Wacom. Endal on Wacom Bamboo Pen and Touch. Väga rahul.
_________________
Asashio | AniMatsuri | MyAnimeList
Tagasi üles
Vaata kasutaja profiili Saada privaatsõnum
Rey



Liitunud: 16 Märts 2010
Postitusi: 184
Asukoht: Tallinn

PostitusPostitatud: Püh Dets 05, 2010 21:38    Teema: Vasta viitega

esmalt tuleks endale selgeks teha milleks lauda täpselt vaja on?:
joonistamine, sketchimine, foto touchup, video/media edit, maalimine, niisama doodeldamine etc. ja sealt tuleks vaadata edasi tehnilisi nõudeid.

milliseid tooteid vältida?:
kindlasti vaadata magneetilist resonans tehnoloogjat kasutav isend, kuna patareidel töötavad pliiatsid on rasked ja kohmakad ning muudavad pikaajalisemad tööd üsna ebamugavaks.
antud valtkonnas on eesti turult peale wacomi midagi muud raske saada mis ehitus ja garantii standarditele vastaks. teisi turult saadavad firmad on thrust ja aiptek. esimese kohta pole laudade tootmise algusest saati midagi head kuulnud ja viimase kohta ei ole leida midagi halba mis pole just eriti hea näitaja, tõsi firma peaks olema üsna värsketes lapsekingades veel ja nende tooted ei tundu feilivat nii kohutavalt kui thrusti omad. aiptek tehniliselt wacomile alla küll ei jää kuid nende töö kindlus jääb endiselt küsimärgialla.

bamboo vs. induos 4?:
esimene asi mis silma hakkab on hinna vahe. bamboo on tehtud hobiistidele ja esmastele alustajatele. hinnaga minetatakse küll mõned lisad.
mõlemad kasutavad küll teise generatsiooni pliiatseid kuid bamboo jääb tundlikuse osas all 512-1,024 vs. 2,048. eksimis suhe jääb sujuvalt 250 microni (veerand millimeetri) ringi kuid induos registreerib ka pliiatsi kallet kuni 60 kraadi.
samuti jääb alla signaali edastus kogus 133 vs. 200 punkti sekundis. number tundub väike kuid isegi vähe treenitud silmale on vahe märgata, siin kohal mudugi silmas pidades et arvuti on vastava töö jaoks piisav ja info vahetuses pudelikaela ei teki.
suur erinevus on küll laua punkti edastus täpsuses. 2,540 vs. 5,080 dpi mis tuleb märgatavalt välja suure formaadi täis mõõtme töödes.

kõik see tehniline jargin kõrvale jätta, kas induos annab eelise bamboo ees?:
algajale? ei. esmane alustaja ei oska induos lisadest või nende puudumisest enamasti rõõmu ega kahju tunda momendini kui on juba pikemat aega analoogilisi seadmeid kasutatud kuid kahtlemata kui rahaline piirang lubab sis induos hõlbustab tööd isegi esmasele kasutajale.

see laud tundub väike, äkki peaks suurema ostma?:
see on asi milel üle tavaliselt mõeldakse kõige rohkem. laua suuruse vajadus sõltub paljustki mida täpselt teha tahetakse kuid A5 formaati aktiivalaga laud üldjuhul rahuldab enamus vajadusi. A6 on kasutatav väiksemateks töödeks kuid vähegi suurem töö nõuab tugevat sisse ja välja zoomimist.
suur laud nagu A3 annab eelise ainult siis kui töö on väga kõrges resulutsioonis ja suure formaadiline. samuti tuleb suure lauaga meelespidada et efektiivne kasutus nõuab et kasutaja oleks kindlasti treenitud töötama küünrast ja/või õlast.

ProTip:
digitaalne joonistamen erineb traditsioonilisest üsna radikaalselt. hea joonistus oskus paberile ei garanteeri samaväärset digitulemust ja viceversa.
väga paljud peavad ennast täielikult ringi koolitama et saada soovitud tulemusi ja võtavad aega et otsida endale sobivad programmid ja töötada välja meeldivad brushid.

loodan et info aitab sobivat lauda soetada mis pakub rõõmsaid digitööde elamusi.
_________________
Tagasi üles
Vaata kasutaja profiili Saada privaatsõnum Vaata liikme veebilehte MSN Messenger
Soobel



Liitunud: 24 Dets 2007
Postitusi: 344

PostitusPostitatud: Esm Dets 06, 2010 01:17    Teema: Vasta viitega

Mul on olnud Trust TB4200. Selle ainumas probleem oli pliiatsi kesine konstruktsioon - üks keermestatud metalldetail kippus kohalt nihkuma mille tulemusel kaotas patarei kontakti. Muid probleeme ei kohand... Jah, pliiatsi 512 survetundlikkuse astet ka ei saanud PaintShopPro6-ga tööle.

Varalahkunud Artise foorumis kaitsesin seda Trusti nagu DonQuijote Wacomifännide ees, lõpuks põhimõtteliselt tambiti mind sõnnikust madalamale selle jutuga. Sellega seoses tekkis aga illusioon, et jah - Trustiga saab tööd teha, ongi ehk ebatäpne ja peab pliiatsis aegajalt akut vahetama. No et siis ikka parem kui koduextra noname löökdrell, mis on reeglina päris kasutuskõlbmatu. Et siis Wacom on midagi ulmelist, midagi kättesaamatut, võimatut, või siis ütleme et mingi profi Boschi löökdrell, mis käib igas poosis iga ilmaga on täpne jne ega anna otsi.

Aga vahepeal laskusid hoopis kuvarhiired maksejõu tegevusraadiusse ja sai siis soetatud Wacom Cintiq 12WX. Ja pidin mõne koha pealt pettuma - no ei ole see pliiats midagi ulmelist, otsik loksub külgedele samamoodi kui Trustil, seda patareist tingitud kaaluvahet ka nagu ei tunneta eriti. Ja see patarei olemasolu fakt mind niiväga ei morjendanud. Ehk et ei ole ka sellel seadmel joonestuspliiatsi täpsust. Sain siis teada, et mul oli õigus selle koha pealt, et Trust ei olnud neli korda Wacomist halvem, kui ta oli neli korda odavam. (Võrdlesin A4 mõõduga tahvleid)

Joonistamise koha pealt ei mäleta, et see tahvli suurus niiväga oluline olnuks, ehkki foorumites paljud jutustasid, et tahvel on liiga suur ja aktiivala tuli settingutes piirata. Kuvarhiire puhul kipub olema vastupidi: see 12WX-i 12 tolli on väiksevõitu, zoomida tuleb päris kõvasti. 21UX meeldiks rohkem. 12 tolli oleks hea siis, kui pliiats oleks teravam ja pilt ei oleks 5mm kaugusel klaasi taga. Aga et nad selliste seadmete eest sellist hinda norivad...

Aga muidu tegi tahvelhiiri lisaks Wacomile ja Trustile veel ka Genius - need olid vist kõikse odavamad, vahepeal oli tahtmine üks selline 500-kroonine A5 seade töö juurde osta. Kui Trust on teada-tuntud odavkola firma, siis Genius minuteada seda ei ole.

Nii et oma kogemuse põhjal ma erilist hinda tahvelhiire eest maksta ei tahaks, 4-5000-ne tahvel on mu meelest mõttetus, kaval oleks veel neid tuhandeid kokku kangutata ja osta kuvarhiir, mis on tõesti revolutsiooniline edasiminek.
_________________

Tagasi üles
Vaata kasutaja profiili Saada privaatsõnum
Rey



Liitunud: 16 Märts 2010
Postitusi: 184
Asukoht: Tallinn

PostitusPostitatud: Esm Dets 06, 2010 07:15    Teema: Vasta viitega

pliiatsi nii öelda logisev ots ei oma mingit eirlist tagasilööki magneetlise resonansi puhul. miks? sest pliiatsi tera otsa kaudu registreeritakse ainult surve aste. pliatsi signaali täpne asukoht määratakse ühe või kahe suunatud modulaatori abil mille raadio signaal jookseb paraleelselt pliiatsiga.

wacom ei ole mingi ulmeline asi ka selle toote rivis on väga suurte tüüpvigadega tooteid ja suurest egoismist nad neid üldjuhul ei tunnista.
sellest hoolimata on wacom siiski ja endiselt täielik turuliider ja seda mitte tänu fannboyde hypimisele.

cintiq seeria on väga värske ja selle tehnoloogja vajab veel välja töötamist, mistap suuremjagu profesjonaale neid ei kasutagi. cintiq jääb pisut alla tehniliselt ja kahtlemata tagab treenitud erinevalt seisev pime käe ja sima kordinatsioon tunduvalt täpsema tulemuse. suuresti tänu mainitud glaaspaneeli olemasolule läheb kohatine täpsus kaotsi eriti väikestel pindadel.
_________________
Tagasi üles
Vaata kasutaja profiili Saada privaatsõnum Vaata liikme veebilehte MSN Messenger
Reasta teated:   
Uus teema   Vasta teemale    baka.ee foorum / -> üldine Kõik ajad on GMT + 2 Tundi
Lehekülg 1, lehekülgi kokku 1

 
Hüppa:  
Sa ei saa teha siia alafoorumisse uusi teemasid
Sa ei saa vastata siinsetele teemadele
Sa ei saa muuta oma postitusi
Sa ei saa kustutada oma postitusi
Sa ei saa hääletada küsitlustes


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Tõlkinud: