OtsiOtsi   Liikmete nimekiriLiikmete nimekiri   KasutajagrupidKasutajagrupid   RegistreeriRegistreeri 
 ProfiilProfiil   Privaatsõnumite lugemiseks logi sisse   Logi sisseLogi sisse 

Bakalaste toiduretseptid

 
Uus teema   Vasta teemale    baka.ee foorum / -> üldine
Vaata eelmist teemat :: Vaata järgmist teemat  
Autor Teade
genky
hommikune tõus


Liitunud: 1 Veeb 2003
Postitusi: 3674
Asukoht: Tartu

PostitusPostitatud: Laup Apr 30, 2011 20:28    Teema: Bakalaste toiduretseptid Vasta viitega

Sai täna kawryga tomati-pastat tehtud ja see tuli jube hea. Mõtlesin siis retsepti jagada, kuid niisama kuhugi teemasse postitades tähendab see mingi aja pärast kadumist. Parem oleks siis teha aga terve teema kõikidele, kel mõni hea retsept jagada on.

Mõtlesin, et võiks siiski olla ka väike nõue, et ainult niisama kuivalt retsepti ei jagata (: Ehk siis pange retsept, mida te just ise kasutasite ning lisage ka pilt. Retsept võib olla nii teie endi väljamõeldud kui ka kusagilt leitud ja proovitud!

Jään huviga ootama! Muhe

Teen siis algust:


Pildi tegemise hetkeks oli pool juba hävitatud.

Vaja:
350g Pastatooted (meie kasutasime keerdmakarone)
1tk Sibul
400g Hakkliha
1sl Või
1sl hakitud pune
4sl tomatipüree
1dl Rõõsk koor 10%
1l Piim
4tk Muna
Must pipar
Sool
6tk Suured tomatid
100g Riivjuust
Võid vormi määrimiseks

Valmistusaeg:
25 minutit + 1 tund ahjus

Keeda pasta al dente (et nad poleks enam kõvad, aga mitte ka väga pehmed). Koori ja haki sibul ning pruunista koos hakklihaga võis. Maitsesta soola, pipra ja punega. Lisa tomatipüree ja rõõsk koor. Sega lahtiklopitud munad piimaga ning maitsesta soola ja pipraga. Viiluta tomatid. Lao võiga määritud kõrgemasse ahjuvormi kihiti pasta, hakkliha ja tomatid. Viimased maitsesta punega ja raputa peale pisut soola ja pipart. Lao kihte nii palju, kui aineid jätkub, viimaseks kihiks jäta pasta. Vala peale muna-piimasegu ja raputa üle riivitud juustuga. Küpseta 200-kraadises ahjus 1 tund.

Meiepoolne lisainfo: Algretseptis on kirjas, et läheb 350g pastatooteid, kuid sellest jäi meile väheks ja keetsime 500g. Kokku tuli kolm kihti pastat, kaks kihti hakkliha-tomatikastet ning kaks kihti viilutatud tomateid. Juustu otsustasime peale panna alles 20 minutit enne ahjust väljavõtmist, et see ei kõrbeks. Maitseaineid saab vastavalt oma soovile juurde panna.

Allikas: Toidutare
_________________
Asashio | AniMatsuri | MyAnimeList
Tagasi üles
Vaata kasutaja profiili Saada privaatsõnum
Sato-chan



Liitunud: 7 Jan 2004
Postitusi: 836
Asukoht: Tallinn

PostitusPostitatud: Reede Mai 06, 2011 21:02    Teema: Vasta viitega

Ei ole seni veel eriti vedu võtnud. Aga kuna ma täna jälle midagi lihtsat valmistasin, siis miks mitte asjaga kaasa minna ja siia midagi postitada. :)
See on retsepti järgi tehtud küll, aga kogused panin ma suht huupi, kuna retsept ise oli neljale...ja nõudis kahtlaselt palju hakkliha.

Retsept:
Hamburger (ühele)



Vaja:
u 150 g hakkliha
1/3 sibulat (punast...kuigi see tegelt eriti ei loe)
2 küüslauguküünt (mm...küüslauk...tegelt ei pea nii palju panema)
väike peotäis värsket peterselli
tsipake soola
natuke pipart ka
törts mahedat sinepit
juustutükike (soovitan suhteliselt õhukeselt lõigata)
sai
värsket tomatit
salatilehti
kurki
jne.
mida iganes saia vahele soovite
...ketšupit kasutasin kah

Valmistusaeg:
kokku max 20 minutit

Soojenda ahi 200 kraadini. Pane hakkliha kaussi. Koori ja viili sibul ja purusta küüslauk, tükelda petersell väikesteks tükikesteks ja vala kõik lihaga samasse kaussi. Lisa sinep, sool, pipar. Sõtku kogu see jama üheks tükiks ja topi keskele juust, proovi juust ilusasti liha sisse ära peita. Pruunista see käkk panni peal ära, siis topi ta 15 minutiks ahju.
Samal ajal kui burger ahjus säriseb võid juba muud hamburgerimaterjalid valmis panna. Võta käntsakas ahjust välja ja lao asjad üksteise otsa, nii et lõptulemus meenutaks burgerit.

Edu söömisel, see on suht võimatu...sest see on paras jurakas.

Nämm nämm, head isu.
Armas kuri

Allikas: Sorted Food
_________________


Tagasi üles
Vaata kasutaja profiili Saada privaatsõnum Saada e-mail
Sato-chan



Liitunud: 7 Jan 2004
Postitusi: 836
Asukoht: Tallinn

PostitusPostitatud: Laup Sept 03, 2011 17:11    Teema: Vasta viitega

Mawaru Penguindrum'i mingis osas tegi üks psühho stalker õunakarrit. Proovisin ise ka järele, kuna ma olen karrisid päris palju teinud. Tulemusega olen väga rahul ja mõtlesin, et sheeriks seda ka fellow bakalastega.

Hoiatan, et tegemist on päris vürtsika toiduga. Väga hea asi, mida nohusena süüa, teeb lõõrid lahti.

Retsept:
Õunakarri (6-8 portsjonit)



Vaja:
u 400g kanaliha
1 suur sibul
1 küüslauguküüs
4 porgandit
3 kartulit
2 hapukat õuna
2 sl punast karripastat
500 ml kanapuljongit (kuubikust tehtud puljong käib küll)
riis
maitse järgi suhkrut ja kalakastet

Valmistusaeg:
u 30 minutit

Tilguta natuke õli pannile ja prae seal karripastat kuni aroomid hakkavad erituma. Lisa pastale kuubikesteks lõigatud liha ja tükeldatud küüslauk ning sibul. Prae umbes 5 minutit kuni liha on korralikult läbi praetud. (Soovitan kasutada wokpanni, muide. Muidu hakkab kõik üle ääre hüppama.)
Vala peale puljong ja lase keema ning vala kogu pannitäis mingisse potti. Lisa kuubikuteks tükeldatud kartulid, õunad ning porgandid ja keeda umbes 15-20 minutit.
Maitse vedelikku. Kui see on liiga vürtsikas, lisa suhkrut. Soovitan lisada ka paar supilusikatäit kalakastet.
Serveeri riisiga.

Õunad annavad muidu väga piprasele karrile mõnusa hapuka maitse juurde. Täitsa maitsev.

Allikas: Improviseeritud yo, aga inspiratsiooni saanud taipärastest toitudest
_________________


Tagasi üles
Vaata kasutaja profiili Saada privaatsõnum Saada e-mail
Reasta teated:   
Uus teema   Vasta teemale    baka.ee foorum / -> üldine Kõik ajad on GMT + 2 Tundi
Lehekülg 1, lehekülgi kokku 1

 
Hüppa:  
Sa ei saa teha siia alafoorumisse uusi teemasid
Sa ei saa vastata siinsetele teemadele
Sa ei saa muuta oma postitusi
Sa ei saa kustutada oma postitusi
Sa ei saa hääletada küsitlustes


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Tõlkinud: