OtsiOtsi   Liikmete nimekiriLiikmete nimekiri   KasutajagrupidKasutajagrupid   RegistreeriRegistreeri 
 ProfiilProfiil   Privaatsõnumite lugemiseks logi sisse   Logi sisseLogi sisse 

Diabolik Lovers: The Experience [ühes vaatuses]

 
Uus teema   Vasta teemale    baka.ee foorum / -> anime
Vaata eelmist teemat :: Vaata järgmist teemat  
Autor Teade
Bushidon
sucker mc


Liitunud: 9 Juul 2006
Postitusi: 970
Asukoht: Tallinn

PostitusPostitatud: Esm Veeb 03, 2014 00:18    Teema: Diabolik Lovers: The Experience [ühes vaatuses] Vasta viitega



Proloog: Baka kokkutulekul esitatud yoshy suurepärasest ettekandest hea anime surmast jäi silma ühe näitena põgusalt nimetatud Diabolik Lovers. Hiljem tutvustas shadowman natukene antud anime sü¾eed ning kinnitas, et tegemist on kohutava animega ning mitte ükski mõistuse juures olev inimene ei tohiks seda vaadata. Tema hoiatus kõlas kurtidele kõrvadele, sest asi kõlas niivõrd halb, et ma lausa pidin (vähemalt) esimesele osale pilgu peale heitma. Selline oli minu teekond, minu mõtted, minu arvamused, minu lollid kommentaarid.

*Tunnistan ausalt üles – see "Episode 1" screen, kus numbri näitamiseks kasutatakse kellaseiereid, on tegelikult pisut äge.

*Neiu saabub mõisa ukse taha, uks läheb iseenesest lahti ning ka sulgub ilma kõrvalise abita. Neiu ei tee teist nägugi. Koheselt teen järelduse, et ta on debiilik.


*Umbes viis sekundit hiljem näeb neiu roosade juustega meest, kelle riietumisstiilist võib oletada, et tegemist on tolgusega. Ennustus peab paika – leiab aset rapey alatooniga vampirisim (originaalne termin, mis väljendab akti "I'm gonna suck your blood, blöäh!")



*Mis ajast vampiirid oma hambaid kõrisõlme suunas juhivad?

*Enne koletut akti ilmub veel üks tüüp, esmapilgul tunduvalt vähem tolgus kui eelmine.

*"Mu isa ütles, et ma peaksin siin elama" ehk exposition at it's finest. Tekib esimene kahtlustunne, et ehk ma ei oleks siiski pidanud seda episoodi vaatama.

*Kuidas panna tütarlastele hüüdnimesid? No tisside järgi loomulikult!


*Pisut äge (loe: so bad it's good) moment nr. 2 – kohvrite järgi tulnud butler taganeb varjudesse. Naeran ning seejärel mõtlen pisut enda elu üle järele.

*Veel kaks tüüpilist animetolgust ilmub välja. Jumala eest, et ühes animes kaks sarnase iseloomu ja väljanägemisega tegelast oleks. Kõik peavad olema omamoodi kiiksuga, sest see on reegel!


*Tolgused ja vähem tolgus diskuteerivad selle üle, et kas tüdrukuid on viisakas esmasel kohtumisel ikka lakkuda.

*OH MY GOD! WHAT'S WRONG WITH YOUR FAAAACE!?!?! Email me for a pizza roll...


*Tegelikult see vähem tolgus on ka sama suur tolgus kui need teised tolgused, aga ta lihtsalt varjab seda hästi.

*Miks kõik lihtsalt ilmuvad. Kas oleks palju palutud, et nende tuvtustamine oleks loogiline?

*This is what nightmares are made of!


*Neiu jõuab järeldusele, et tema ees olevad kuus meest on "pisut imelikud." Naeran selle peale kõva häälega. Naabrid raudselt arvavad, et ma olen segi pööranud.

*Iga poolearuline sai juba esimestel minutitel aru, et tegemist on vampiiridega. Neiu jõudis selle järelduseni alles praegu.

*Kusjuures ma isegi ei mäleta, mis peategelase nimi on. Ma tean, et üks tüüp kutsus teda pannkoogiks, sest tal pole tisse. Ma arvan, et teen vist samamoodi, sest see "neiu" tüütab ära juba. Aga on ka alternatiive -


*Kuulge, kas see on mingi Twilight'i anime spin-off vä? Tundub igatahes sama halb ja debiilne.


*Pannkook saab närvivapustuse ja hakkab mööda maja ringi jooksma. Tolgused on järgemööda eriti tolgused.

*Ausõna, mis teema nende isesulguvate ustega on? JA MIKS SEE TEDA EI HÄIRI?!?!

*Pannkook näeb aknas mingit naist ja saab südamerabanduse. Seejärel avastab ta, et ka tema isa oli räme jobu ja muidu m*nn mees.

*"Me panime selle ukse lukku, et keegi siia sisse ei tuleks. Aga nüüd kui see lahti on, siis eks tuleme KÕIK SIIA SISSE!


*See tüüpiline "igaüks ütleb ühe lause ja näitab oma iseloomu" stseen.

*Jah, Kami-sama, tule ja ütle mis rämpsu ma just vaatasin?!





Epiloog: Ma ausalt öelda ei tea enam mida oma eluga ette võtta, see esimene episood ei olnud mitteainult kohutav, vaid ka üleüldiselt halb. Ma arvan,et ma oleks võinud ära juua terve pudeli viskit ning ikka oleks mul ajurakke hävinenud nii umbes kolm korda vähem kui seda animet vaadates. Lisaks on tegu erakordselt kehva esimese episoodiga - peale 20 minutit vaatamist pole mul õrna aimugi millest see anime räägib ning kas peategelane on mõne sügava puudega või miks ma peaks talle üldse kaasa elama? Selles mõttes, et need vampiiritüübid on seal kõik rämedad jobud, aga kui ka peategelane on ajuhälbega, siis WHY THE FUCK SHOULD I CARE ABOUT ANY OF THEM!?!?!

Tüübid ütlevad, et teda ei tohi tappa, ega talle haiget teha, aga kaks sekundit hiljem räägitakse tema söömisest ja tapmisest ja hammustamisest ja vägistamisest ja lakkumisest ja seda just täpselt selles järjekorras ja risti vastupidi ja ma lähen lolliks ja kahetsen, et seda üldse vaatasin, kuigi ma tegelikult tean, et ma ise olen selles süüdi ja teadsin millega riskin ja kui ma peale seda postitust ennast foorumis näole ei anna, siis teate et ma olen kuskil polsterdatud seintega toas hobusertahustite mõju all.....................!!!!!1111111ONE

TL;DR - Diabolik Lovers on üks meelelahutuslikumaid animesid, mida ma pika aja jooksul näinud olen. 10/10, would watch again.
Tagasi üles
Vaata kasutaja profiili Saada privaatsõnum Vaata liikme veebilehte
AndreS



Liitunud: 3 Märts 2007
Postitusi: 548

PostitusPostitatud: Esm Veeb 03, 2014 00:36    Teema: Re: Diabolik Lovers: The Experience [ühes vaatuses] Vasta viitega

Bushidon kirjutas:


*¹ikk müts
*lips näitab, et mees käib tööl ja teenib
*naeratus ja silmapilgutus
*meeldivust väljendav tutvustus, mis ka näitab, et oled alpha

Viskan sarjale pilgu peale.
Tagasi üles
Vaata kasutaja profiili Saada privaatsõnum
Sato-chan



Liitunud: 7 Jan 2004
Postitusi: 836
Asukoht: Tallinn

PostitusPostitatud: Esm Veeb 03, 2014 03:37    Teema: Vasta viitega

Ma vist olen üks väheseid, kes julges asja lõpuni vaadata lihtsalt selleks, et näha kui palju hullemaks asi minna saab. Ja no ikka saab küll. Tüübid "rape"ivad seda t¹ikki miljon korda igas episoodis ja siis tema veel (mis iganes selle tüdruku nimi on) muidugi hakkab neist mingil määral hoolima......Stockholmi sündroom? Ma tõesti ei mõista neid naisi, kellele see tõsimeeli meeldib ja et selliseid üldse eksisteerib.

Aga pean nentima, et minu jaoks oli üpriski lõbus põhimõtteliselt iga paari sekundi tagant facepalmida ja imestada, kui debiilsed nad kõik ikka on.

Nii, et minu poolt - entertainment value 8/10, would never ever watch again.
_________________


Tagasi üles
Vaata kasutaja profiili Saada privaatsõnum Saada e-mail
Ummi
lovely berry


Liitunud: 8 Apr 2006
Postitusi: 3500
Asukoht: Tallinn

PostitusPostitatud: Esm Veeb 03, 2014 13:07    Teema: Vasta viitega

:(
_________________
baka pole surnud, me postitame siia peaaegu iga kuu
Tagasi üles
Vaata kasutaja profiili Saada privaatsõnum
Muusik
kohvijumal


Liitunud: 13 Jan 2008
Postitusi: 322
Asukoht: Ei

PostitusPostitatud: Teis Veeb 04, 2014 01:08    Teema: Vasta viitega

püha jumal
Tagasi üles
Vaata kasutaja profiili Saada privaatsõnum
cenorig



Liitunud: 14 Sept 2006
Postitusi: 1695

PostitusPostitatud: Nelj Veeb 06, 2014 21:15    Teema: Vasta viitega

Mul haakus ülevaadet lugedes mõte koheselt mullusuvisel hooajal nähtud Brothers Conflictiga. Vampiire seal pole, aga üldjooned samad. Tollal kirjutatu tundub praegugi asjakohane. Võrdlus DL ja BC vahel tekib muidugi mu ahtast silmaringist. Kahtlemata pole reverse haremi ¾anr uus, lihtsalt huvi selle vastu ei ole mul kunagi olnud ja nõnda piirdun ühe näitega. Teie mugavusele mõeldes lisan kirjutatu siiagi.

Spoiler:

Brothers Conflict

Neiu juhtub kolima majja - vabandage, vaatamisest on mõni nädal möödas ja täpset motivatsiooni ei mäleta - kus ootavad teda kaksteist kasuvenda. Seal on noor lavaiidol, tõsiseilmeline shintopreester, nunnu shota, lipsustatud jurist, vana klassivend - lühidalt igale maitsele midagi ja kõik loomulikult hästi kenad. Huumori eest kannab hoolt rääkiv orav. Osa lõpuks on esimene armastusavaldus juba käes ja miski mu sees ütleb, et see ei jää viimaseks.

Äraspidine haarem, mis võimaldab minul sihtgrupist erineva soo esindajana ¾anrit kogu selle inetuses näha. Ehk siis oleks seal poiste asemel tüdrukud, oleksin mingil määral mõjutatud armsast tegelasdisainist või tooksin õigustusi, kuidas mu süda sarja vaadates põntsub. Aga ka tol puhul ei annaks ma rohkem kui 1/5, sest stsenaarium on lihtsalt nii läbipaistvalt kehv, et palistab kuldäärisega terve ¾anri absurdsust ja madalalaubalist eesmärki - enesesisestust kui vaimset masturbatsiooni - , nii et ka vaegnägijal on raske varjata end tõe eest ja kujutatada ette, et "siin on midagi rohkemat".



Igatahes DL on võrreldes BC-ga tunduvalt rohkem üle võlli. Mehed on agressiivsemad, eranditult "pahad poisid", naistegelast kohtlevad nad prügina, mõned leebesüdamelised siiski ei ignoreeri teda täielikult, vaid kohtlevad prügina kõigest tema soove, tundeid ja tahtmisi. Tervemõistuslik isik peab naist ekslikult raskekujulise debiilia käes vaevlejaks, tegelikult avaldub tema täielikus iseseisvusetuses ja passiivsuses vaid Yamato nadeshiko par excellence. Episoodide jooksul saab selgeks, et ega tema kallal toime pandav tihe vereimemine ja mõned sunnitud suudlused talle väga vastumeelt polegi, sest ometi on ta nägusa ja tegusa meestekarja kõrgendatud tähelepanu all, kuid ega toimuv talle väga meeldida ka ei saa, sest ükski lugupeetav neiu ei tohi säärast naudingut tolereerida. Hoidku keiser selle eest, et ta ebanaiselikult ise mingi otsuse vastu võtaks, enda heaolu eest seisaks või mehe huvidele enda omi eelistaks. Kuid hoidku keiser ka selle eest, et ta seda minimaalset vastupanu ei esitaks, et ta ebanaiselikult võtaks suudlused vastu tõugete ja pomisemiste ja ebamugavust ning allutatust väljendava kehakeeleta. Nõnda siis nivelleerib ta tasapisi tolles keerulises olukorras ja meil jääb üle vaid imestada. Aga fujoshi vaatab ja ohkab õndsalt, sest olla ihaldusobjekt on talle midagi tundmatut ja samas igaühele midagi vajalikku.

Seega naistele mõeldud soft-softcore (isegi muusika on pornolik!), kuigi sarja nõnda hinnates ei ürita ma kuidagi pühitseda tavapärase haaremianime totrusi ja koledusi. Siin on need nähtavad lihtsalt teise, teistpidi õõvastava nurga alt.

BC on minu silmis kuidagi veel vabandatav, sest naistegelane pole päris nukuks mandunud, mehed on tunduvalt inimlikumad ning armastus kulgeb normaalsetel radadel. See sari oleks nagu loodud väga väikese ni¹i jaoks - masohhistlik fujoshi, kes armastab vereimemist. Nimelt viimase tegevuse ümber käib enamus janti. Tavapärase pornosü¾eelikkuse veider kõrvalepõige päädibki pidevalt kaela hammustamisega, mis mõlema poole silmis tohutult mõnus ja erutav paistab. Vampiirist saan ma loomulikult aru, imetavast neiust pisut vähem, kuid üldse ei suuda mõista vaatajat, kellel sellisest aktist kehatemperatuur tõusma hakkaks. Erutusest siis, mitte ärritusest, eksju. Viimast mõistan täiesti. Hukka mõistma ei hakka, olgu siis peale selline feti¹. Siiski pean nentima rahulolu selle üle, et inimkonnal pole lootus veel kadunud ja sari floppis täiega.

DL-i esimene osa on avapostituses hästi lahti seletatud. Vaatasin veel teist ja viimast ja siis mõnda vahepealset. Teises osas on tohutult naljakas stseen, kus naine sülle võetakse ja täiesti lambist basseini visatakse, kusjuures ujuda naine ei oska. See jabur sadism oli tervemõistuslikkusele nii vastu, et ma ei suutnud valjust lõkerdamisest hoiduda. See oli ka sarja kõrghetk.

Pole halba ilma heata. Väga positiivne sarja juures on see, et osa on paarteist minutit pikk. Ma ei suuda ettegi kujutada, kui mitu sarja kvaliteedis tõuseksid, kui episoodide ajakulu poole võrra vähendaksid (ja episoodide arvu loomulikult ka). Ka see, et säärane teema loodi ja säärased mõtted tekkisid ja säärase teksti siia kirjutada suutsin, on küllap hea. Kindlasti mainiks, et igale animele ma teise osa võimalust ei anna, DL on selle poolest haruldane. See anime oli kahtlemata loll, kuid ta polnud igav, ja mulle paistab, et olla igav on patuna suuremgi, kui olla loll. Lolli üle saab vähemalt naerda, igav teeb lihtsalt tuju halvaks. Muidugi, lõpetuseks märgin: kellelegi ma seda ei soovita, mitte ühelgi põhjusel.
_________________
xyz
Tagasi üles
Vaata kasutaja profiili Saada privaatsõnum
Reasta teated:   
Uus teema   Vasta teemale    baka.ee foorum / -> anime Kõik ajad on GMT + 2 Tundi
Lehekülg 1, lehekülgi kokku 1

 
Hüppa:  
Sa ei saa teha siia alafoorumisse uusi teemasid
Sa ei saa vastata siinsetele teemadele
Sa ei saa muuta oma postitusi
Sa ei saa kustutada oma postitusi
Sa ei saa hääletada küsitlustes


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Tõlkinud: