OtsiOtsi   Liikmete nimekiriLiikmete nimekiri   KasutajagrupidKasutajagrupid   RegistreeriRegistreeri 
 ProfiilProfiil   Privaatsõnumite lugemiseks logi sisse   Logi sisseLogi sisse 

Exb on a Plane
Mine lehele Eelmine  1, 2, 3 ... 10, 11, 12
 
Uus teema   See teema on suletud: sa ei saa postitusi lisada ega muuta.    baka.ee foorum / -> üldine
Vaata eelmist teemat :: Vaata järgmist teemat  
Autor Teade
kammerer
mitjok


Liitunud: 2 Dets 2004
Postitusi: 1454
Asukoht: tallinn

PostitusPostitatud: Kolm Aug 16, 2006 22:20    Teema: Vasta viitega

Tsiteerin::
nonoo. intelligente inimene peaks ikkagi olema ka teadlik sellest, et tapmine, ükskõik mis eesmärgil on halb


heh. selline mõtteviis tähendaks seda, et intelligentne inimene saadab korda vaid "häid" tegusid ning ebaintelligentne on võimeline "halbadeks" tegudeks. kuid niimoodi jõuame me igasuguste retooriliste küsimusteni nagu, kas maailmas esineb üldse midagi, mis on täielikult õigustatud ja kõikidele inimgruppidele vastuvõetav jne. mina arvan, et kõik inimesed ammutavad oma elu jooksul kogemusi ja tõekspidamisi ennast ümbritsevast. mida aeg läheb edasi, seda moodi muutuvad ka inimeste tõekspidamised. miski, mis võis tunduda kuangi "hea" võib aja möödudes tunduda "halb" jne. kuid see, et keegi äärmiselt võimekas inimene teeb enda elu jooksul hiljem vaadelduna valesid otsuseid või mõnikord jõuab lahendusteni, mis ei ole teistele osapooltele vastuvõetavad ei tee teamst ebaintelligentset inimest. intelligents on inimese võimekus, oskus loovalt mõelda, avatud mõttemaailm jne.

Tsiteerin::
enamik kindrale on tegelikult, eriti vanemate meestena, vägagi patsifistlikud - teavad kui vale ja halb(kuid samas vältimatu) on sõda.


mis ka toetab seda, et nad õpivad oam vigadest ja hiljem asjadele tagasi vaadates võivad oma tegusid ka ise hukka mõista. ja see teeb nad vaid veelgi intelligentsemateks inimesteks, kui ebaintelligentseteks.
Tagasi üles
Vaata kasutaja profiili Saada privaatsõnum
hjarg
Post count matters!


Liitunud: 9 Jan 2003
Postitusi: 1207
Asukoht: Tartu

PostitusPostitatud: Kolm Aug 16, 2006 22:49    Teema: Vasta viitega

alarkivi kirjutas:
nonoo. intelligente inimene peaks ikkagi olema ka teadlik sellest, et tapmine, ükskõik mis eesmärgil on halb, kuigi seda tuleb vahel teha


Nonoo. Näiteks sea tapmine, et mina saaksin seda grillida, on ülimalt hea. Ning ma tean ka paari inimsiga, kelle tapmine oleks ainult hea.
_________________
Roses are red
Violets are blue
All of your base are belong to me
Tagasi üles
Vaata kasutaja profiili Saada privaatsõnum Saada e-mail
genky
hommikune tõus


Liitunud: 1 Veeb 2003
Postitusi: 3674
Asukoht: Tartu

PostitusPostitatud: Kolm Aug 16, 2006 23:38    Teema: Vasta viitega

kammerer kirjutas:
intelligentne inimene ei pea tingimata olema patsifist ega humanist. kujuta ette et võimekas laps sünnib endeemiliselt sellisesse olukorda, kus teda ümbritsevad marurahvuslikud ideed ning veel sada faktorit, mis vormivad tema maailmavaate militaristlikuks ja sõjakaks. see ei tähenda seda, et ta lakkab olemast intelligentne vaid seda, et ta maailmavaated ei ühti võibolle enam sinu omadega.

Sain oma veast aru, aga lisan juurde, et minu silmis pole selline inimene intelligentne. Niiet see on minu subjektiivne arvamus :)
Objektiivse arvamuseks unustasin arvesse võtta kasvukeskkonda, mis on väga suur mõjutada. Siiski siiski...ma ei suuda nimetada vaenulikku ja võimuahnet inimest intelligentseks....

kammerer kirjutas:
ja sa rääkisid endale üleüldse vastu ka. intelligentne inimene avastab relatiivsusteooria. siis leiutab tuumapommi kontseptsioon ja siis ka reaalselt ehitab aatompommi, mille ainus mõeldav eesmärk või kasutusala võiks olla massihävitusrelvana ?

Kuna minu näide tugines konkreetselt Albert Einsteinil, siis räägiks otse temast lähemalt. Einstein avastas relatiivsusteaooria ja leiutas ilmselt ka tuumapommi kontseptsiooni (milles ma kahtlen, kuid minu unine pea ei luba hetkel korralikult ingliskeelsest tekstist aru saada), kuid tema ise ei ehitanud tuumapommi (sellega tegelesid muud tähtsad onud Manhattan Project' käigus). Einstein oli aga see, kes viitas USA tollasele presidendile Rooseveltile, et Hitleril on plaanis tuumapommi ehitamine ning palus, et USA hakkaks tegelema aatompommide ehitamisega. Einstein kui teadlane kindlasti teadis, mida tooks tuumapomm kaasa, kuid arvestades II maailmasõja olusid ja tema juudi päritolu, oli targem lasta tuumapomm ehitada kellelgi teisel, kui Hitleril. Kahjuks osutus aga USA kah suht ebapädevaks (selleks ajaks oli Roosevelt surnud ja aatomipommi kasutuse üle otsustas president H. Truman).

Albert Einstein oli humanist ja ka patsifist. Pealegi oli ta füüsikafanaatik, keda huvitasid teooriad ja nende tõestamine. Peale Teist Maailmasõda oli ta tuumapoomide ja selle uurimustööde vastane. Sellest võib siis ilmselt järeldada, et Einstein ise poleks seda pommi kunagi käiku lasknud. Teda huvitas asja juures aind füüsika.

Aga jah...pole aimugi, kas sai selge tekst. Head ööd!
_________________
Asashio | AniMatsuri | MyAnimeList
Tagasi üles
Vaata kasutaja profiili Saada privaatsõnum
alarkivi
ametlikult mitte dissitud


Liitunud: 30 Märts 2006
Postitusi: 616

PostitusPostitatud: Nelj Aug 17, 2006 00:11    Teema: Vasta viitega

no tapmine mida ma halvaks nimetasin oli inimeste tapmine teiste inimeste poolt, loomade tapmine toidu eesmärgiks, olgugi et tänapäeval tapetakse WAY rohkem kui vaja on minumeelest osa loodusest. teiste inimeste tapmine isiklikel põhjustel, ühekaupa on samuti mingites olukordades mõistetav kuid pean seda siiski valeks ja väga ebameeldivaks juhtumiks. vahel mõtlen isegi, et mõne lööks ikka maha küll, õnneks on mul siiski midagi peas olemas ja ma EI tee seda. patsifiste pean ma üldjuhul intelligentsemateks kui sõjadreid ja agresiive kuid samas on mõlemate hulgas palju neid kes on oma vaated omandanud mitte-isiklikul teel ehk siis üle võtnud kelleltgi teiselt, see pole kindlasti intelligentsi märk. teistel õppimine kindlasti on seda aga pahatihti ei õpita vaid kuulatakse ja kuuletutakse. eriti eredaks näiteks sellest pean nn skinheadlust, olgem ausad, üldse on parempoolsed miskipärast keskmiselt vasakutest vähem intelligentsed, olgugi et jällegi enamasti nö targemad - haritumad sest seda nõuab juba nende (siinkohal pean silmas keskmisest rikkamast ühiskonnaosast pärit tegelaste) maailmavaade - läänelikkapitalistlik edasipüüdlus. siinkohal ongi tegelt suht huvitav vaadata lääneliku ja idamaise intelligentsi erinevust. ennem mainitud kindral oma idamaise filosoofiaga ja kahtlemata väga intelligentse mehena ei pruugi olla meiemõistes üldsegi sõjamees- läänes innustab sõduried enamasti mitte au vaid lollus kuuletumisel ja massipropaganda, kristlikust kultuuriruumist tingitud "alistamistung" jne.
ise ma seda läbi ei loe ja riskin sellega et ei ole mõistetav ja saan omale ebaintelligentse maine :)
Tagasi üles
Vaata kasutaja profiili Saada privaatsõnum
Exb
phonescooled


Liitunud: 15 Veeb 2005
Postitusi: 135
Asukoht: Estonia

PostitusPostitatud: Reede Aug 18, 2006 14:15    Teema: Vasta viitega

genky kirjutas:
Aga kas sa ei leia, et kui sa suhtled inimestega, kes kasutavad pigem seda tänapäevast lihtsamat kirjutamisviisi, siis oleks targem suhelda nendele vastavalt?

Jah, pean kõike nii tegema nagu "üldine tarkus" seda nõuab. Ole see & teine muidu pole sa arvestav kriit kellegi karbis.
Muuda ühiskonda või muuda ennast, kas see pole veel piisavalt selge et viimase põlvkonna jooksul on ühiskonna muutime võrdeline planeedi kursi muutmiste plaanidega interneti kasutades? Kõik ei pea olema ühes potis keedetud puder, et läbi saada. Mulle on mõistatuseks miks selline käitumine stereotüüpiks on muutunud.
See, ku Sul on raske kolme muu tegevuse kõrvalt minu teksti süvenede ei tee seda mõistmatuks.
genky kirjutas:
Minu filosoofia õpetaja ütles hästi: "Intelligents on võime kohaneda keskkonnaga." Ehk siis sellega, mis sind ümbritseb (elutingimused, inimesed jne).

Praktiliselt kõik kohanevad, selles pole küsimus. Küsi parem kuidas.
zork kirjutas:
Exb kirjutas:
Mis puudutab minu väljendusviise siis tõesti, puudub sealt tänapäevane lihtne kasutus igale sõnale.
Vaata, ma ei armasta igapäevast kirjakeelt mis sõnu nii piiritlevalt kasutab. See ei piira mitte ainult väljendust vaid ka mõtet. Kui Sa loodad näha migagi igapäevast & lihtsat, kus mõte on surutud ühte kindlasse vormi siis Exb pole just sulle mõeldud lugemismaterjal.
Ma tean, et see võib olla eksitav(eriti neile kes pole vanemat tüüpi kirjutustega kokku puutunud) ning veider, kuid huvitaval moel armastan seda varjundit enda puhul & mul on kahju, kui Sa sellele omapärale mingit väärtust ei suuda omistada sest ka edaspidi valan oma mõtte just sellisesse vormi.

Selle jutu peale lihtsalt tuleb silme ette retooriline küsimus - oled sa loll või mängid lolli? Sa täiesti võtad omaks, et sinu väljendusviis on segane ning teistele arusaamatu, kuid samas jätkad jonnakalt selles enda väljendamist. Miks sa ometi räägid teistega keeles, millest nad aru ei saa, kui sa samas tead, et nad tõesti sellest aru ei saa? Selles mõttes jääb mulle üsna arusaaamatuks see enese rahuldamine tundega, et ma olen tõesti midagi erilist ja seda just selle pärast, et teised mind selle erilisuse pärast rumalaks peavad... vabandust, aga sellised mõtted lihtsalt tulevad pähe seda juttu lugedes.
Minu väljendusviis pole segane, ega arusaamatu, see nõuab lihtsalt ilusaid värvilisi ning vilkuvaid tähti, sest teisiti ei näi Sinu tähelepanu kuidagi tekstile pöörduvat. Kuid kirja sisule polegi vist mõne tegelase niigi tuhmi meelt võimalik juhtida.
genky kirjutas:
Keskkonna kohandamine on hoopis midagi muud. Seda teeb ainukesena inimene siin maamunal. Teised loomad lihtsalt kohanevad tingimustega. Ja alati ei ole võimalik endale keskkonda sobivamaks teha. Alati on võimalus, et komistad sellise asja otsa, mida pole võimalik muuta. Siis tuleb iseennast muuta, kuid sisimas iseendaks jääda. Mõndadele on see raske, mõndadel on see kerge.

Oh ei genky kohanemine ning kohandumine on nagu ühe mündi kaks poolt, sina ütled et meie muudame loodust vastavalt oma vajadustele ning seega kahandame loodust enda järgi? Ahv käib puu otsast teise otsa ning jookseb söögi järgi seega tema kohaneb tingimustega?
Las ma näitan sulle natuke valgust selle tunneli lõpus, ka nafta on tingimus, materjal on tingimus & isegi füüsika(seadused) on tingimus. Meie läheme naftale järele nagu ka ahv ronib banaani sööma, see, et loomade "plaanid" niivõrd primitiivsed & läbinähtavad on ei ole faktor, inimesed on lihtsalt leiutanud kuidas võimalikult palju tingimusi ära kasutada. See on ka kõik.
kaptengalaktlan kirjutas:
Seega, Exb, ei näe ma põhjust, miks olla uhke asja üle, et sinust on raske aru saada. Pigem näitab see puudujääke emotsionaalses intelligentsuses. Ma saan küll aru, et sinu suhtlemisviisi võib vaadelda ka kui paratamatut fakti, kuid samas näid sa ise seda nautivat ning ei püüdlegi ennast ses osas arendama.

Kui Sul puuduks nii üleolev hoiak minu suhtlusvormi kui puudesse peatuksin sel pikemalt.
Kes üles, et ma selle üle uhke olen, et keegi mind ei mõista? & kui keegi seda väitis, kas tema võide on samahea/tõene kui minu oma?
Usu mul puudub uhkus selle üle, et minust niivõrd keerukas aru on saada, mul on sellest kahju, et sõna peab mõttet suutma väljandada. Lause peaks siiski mõtte alustalaks olema.
kammerer kirjutas:
Tsiteerin::
Ehk tood mõne näite, sest mina ei pea lollustega hakkama saanud inimesi eriti intelligentseteks (ma mõtlen suurte lollustega). Seega ehk tood mõne näite : )

hispaania inkvisitsioon , hiroshima, nagasaki, rooma mängud, esimene ja teine maailmasõda jnejne

Kindlasti pole need asjad mida enda CV-st tahaks lugeda kuid tegelikkuses puudub side hea & targa või halva & rumala vahel. Peaaegu kõigel on häid ning halbu külgi. Tahab keegi kokku arvutada palju inimesi auto alla on jäänud? Kindlasti rohkem kui mõnes sõjas ohvreid. Ometi käsitletakse Fordi ajaloo raamatutes pigem kui heategijat.
Me kasutame ära eeliseid mida võimalused meile pakuvad ning aksepteerime riske mis nendest tulenevad. Täpselt nagu autoga sõites riskime me enda & meid ümbritsevate eludega riskime me (suures mõõtmes konfliktiga)sõjaga moodustades riigi.
genky kirjutas:
Sain oma veast aru, aga lisan juurde, et minu silmis pole selline inimene intelligentne. Niiet see on minu subjektiivne arvamus :)
Objektiivse arvamuseks unustasin arvesse võtta kasvukeskkonda, mis on väga suur mõjutada. Siiski siiski...ma ei suuda nimetada vaenulikku ja võimuahnet inimest intelligentseks....

Intelligents on vaid üks sõna ning selle tähendus võib varjeeruda. Inimlik intelligents ei lubaks kindlasti kindralil kusagil tsiviilisikut hukata, kuid kui läheneda situatsioonile taktikalise inteeigentsiga siis tsiviil võib välja anda olulist informatsiooni. Oleneb vaatenurgast.
_________________
*smoking is worst way to commit suicide*
Tagasi üles
Vaata kasutaja profiili Saada privaatsõnum
Vabarnamees
mario with money


Liitunud: 9 Jan 2003
Postitusi: 1802
Asukoht: Tallinn

PostitusPostitatud: Reede Aug 18, 2006 14:45    Teema: Vasta viitega

Exb kirjutas:
Jah, pean kõike nii tegema nagu "üldine tarkus" seda nõuab. Ole see & teine muidu pole sa arvestav kriit kellegi karbis.

Ei-ei, Exb, tee ja ole nii, nagu ise tahad. Aga palun ära tule seejärel halama (nagu läbivalt siin teemas), et keegi ei mõista sind ja et kõik teevad sulle pidevalt liiga ning et Vabarnamees postitab "väheütlevaid", "visuaalsele meelele just mitte kuigi palju naudingut pakkuvaid" ja "alusetult solvavaid" pilte, "mis kuidagi ei suuda teemaga haakuda". Tahan minagi olla ere kriit oma isiklikus karbis ja piltide postitamine teeb mu hingele pai! Palun mitte suruda mind alla.

Väidan, et see teema koosnes kahest elemendist:
1) Exb tundmas naudingut enda jutust, teiste reaktsioonidest sellele ja enda reaktsioonist teiste reaktsioonidele;
2) teised tundmas naudingut endi jutust, Exb'i reaktsioonidest sellele ja endi reaktsioonidest Exb'i reaktsioonidele.

Eelnevast nähtub üsna selgesti see, et kõik, mida sai liigitada ühe alla nendest kahest jaotusest, oli teemakohane; samuti see, et teema ülimaks eesmärgiks oli naudingu pakkumine Exb'ile ja teistele Exb'i ja teiste poolt!
_________________
Vabarnamees: nagu lendav tigu * ~animeloend~
Tagasi üles
Vaata kasutaja profiili Saada privaatsõnum Saada e-mail Vaata liikme veebilehte
Reasta teated:   
Uus teema   See teema on suletud: sa ei saa postitusi lisada ega muuta.    baka.ee foorum / -> üldine Kõik ajad on GMT + 2 Tundi
Mine lehele Eelmine  1, 2, 3 ... 10, 11, 12
Lehekülg 12, lehekülgi kokku 12

 
Hüppa:  
Sa ei saa teha siia alafoorumisse uusi teemasid
Sa ei saa vastata siinsetele teemadele
Sa ei saa muuta oma postitusi
Sa ei saa kustutada oma postitusi
Sa ei saa hääletada küsitlustes


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Tõlkinud: