Tagasi


 

 

 

 

 

I My Me! Strawberry Egg
þanr: draama / komöödia / romantika
formaat: seeria (13 osa)
välja antud: Geneon Entertainment / 2001
arvustaja: genky



Hibiki Amawa on energiline noormees, kes on just lõpetanud ülikooli. Tema unistus on saada õpetajaks, kes aitab oma õpilasi ja hoolib neist. Olles hetkel töötu ning vajades raha, et maksta oma üüri oma majaperenaisele Ba-chanile, otsustab Hibiki minna lähedal asuvasse Seito Sannomiya privaatkooli õpetajaks. Selgub aga, et kooli direktor Chieko Sannomiya on feminist ja tema arvamus meessoost pole just eriti positiivne. Sel põhjusel ei võeta kooli meesõpetajaid ja ka Hibiki ei saa tööd. Seejuures saavad tema tunded mingil määral riivatud ning ta otsustab näidata, et kõik mehed polegi sead. Kodus seletab ta majaperenaisele mis juhtus. Ba-chan lubab seepeale Hibikit aidata ja riietab ta naiseks. Idee läheb imekombel läbi ja Hibiki saabki õpetajaks, kes peagi võidab oma klassi õpilaste südamed. Eriti ühe...

"I My Me! Strawberry Egg" on südamlik ja huumoririkas anime. Põhiliselt pühendub anime Hibiki õpetajaks olemisele. Hibiki üritab murda direktori suhtumist meestesse, muuta kooli kodukorda ja traditsioone ning õpilaste suhtumist üksteisesse, mis tal minu arvates ka päris hästi õnnestub. Sellega tõmbab ta endale kaela asedirektori kahtlused, kes üritab igal moel paljastada, et õpetaja Hibiki on mees. Teiseks oluliseks tegevusliiniks on suhe Hibiki ja tema õpilase Fuko Kuzuha vahel. Fuko on heasüdamlik ja kohmakas tüdruk, mistõttu Hibiki teda alati julgustab. Ühel hetkel taipab aga Fuko, et midagi on nendevahelistes suhetes muutunud. See tunne meeldib talle ning kuna ta arvab, et Hibiki näol on tegu naissoost isikuga, siis ei huvita teda teiste arvamus, vaid ta jääb ikka endale kindlaks.

Tegelaskujud on väga huvitavalt esile toodud: enesekindel, heasüdamlik ja energiline Hibiki; heasüdamlik, kohmakas ja abivalmis Fuki ning väga salapärane ja osav Ba-chan. Lisaks on veel ports teisi tegelasi, nt Fujio Himejima ja Akira Fukae, kes jäävad enamasti justkui liigselt kõrvale, ehkki samas käsitletakse ka nende mõtteid ja tundeid. Veidi häirivaks jooneks võib pidada ka seda, et Ba-chan oskab sõna otseses mõttes kõike.

Animatsioon on hea. Pole kurta. Võibolla liigagi hea, kuna meessoost ja naissoost Hibiki vahel pole mingit sarnasust näha. Aga me ei lase ennast sellest häirida, onju? Võib kohata ka sutsu fan serviceit - Fuko komistab pidevalt ja seetõttu välgatab sageli väike pantsu-stseen. Mis puutub muusikasse, siis kohati ei pannud ma seda tähelegi, kuid teatud olukordades oli alati sobivat muusikat kuulda. Lõpulaul oli aga minu arvates kõige parem.

"I My Me! Strawberry Egg" pole küll võibolla kõige jalustrabavam anime, aga oma heasüdamlikkusega suutis ta peaaegu pisara silma ajada. Anime kestel tekkis korraks lootus hollywoodilikule happy endile, kuid see ei saabunud ikka päris nii, nagu lootnud olin. See anime sobib kõigile, kellele meeldib koomikaga ühendatud heasüdamlikkus.




hinne: 6.94
hindajaid:31