Tagasi


 

 

 

 

Golden Boy
þanr: komöödia
formaat: seeria (6 osa)
välja antud: KSS/Shueisha / 1995
arvustaja: manic



Oe Kintaro, 25 aastat vana, lahkus Tokio Ülikoolist enne lõpetamist, kuigi oli edukalt läbinud kõik ained. Sellest ajast saadik on ta otsinud erinevaid töökohti ja õppinud elu. Oma truu roosa mägirattaga sõidab ta linnast linna otsides uusi kogemusi ja seiklusi. Ühel päeval võib ta ehk päästa Jaapani või isegi terve maailma... või siiski mitte.

Umbes sellise jutuga lõppeb iga osa selles lühikeses, kuid vägagi kaasa haaravas teoses. Nagu öeldud, on Kintaro noor tudeng, õppimas elu ja erinevaid ameteid. Linnast linna sõites leiab ta endale sageli huvitavaid töökohti ja väga omapäraseid töökaaslasi, ülemustest rääkimata. Kuigi Kintaro tundub alguses ehk väheke kiiksuga olevat, lööb alatasa välja ka tema tegelik külg, mis on hea, õrn ja hoolitsev. Selle kiire anime jooksul satub ta nii halenaljakatesse ja erootiliselt koomilistesse kui ka tõsistesse ning vahel isegi väga valusatesse olukordadesse.

Tihti on tal uuel töökohal esimestel päevadel raske ja veel tihedamini keerab ta midagi untsu, millele lisab vürtsi Kintaro väheke imelik kiiks või hobi, kui nii võib öelda. Sellegi poolest ajab ta oma selja sirgu ja lõua püsti (nii palju kui see vahest võimalik on) ning seisab alati teiste eest, isegi kui need pole sellist kohtlemist ära teeninud. Just siis, kui Kintarol tööl kõik korda saab, hüppab ta oma roosa mägiratta selga ning sõidab uutele seiklustele ja väljakutsetele vastu, jättes maha nii mõnegi igatseva või ihaldava hinge.

Antud anime on meelelahutuseks ja väikeseks ajaviiteks tõsiselt hea teos. Põhimõtteliselt tõstetakse sind ühe noore täkku täis meestudengi särgitaskusse, kust sul on hea võimalus jälgida tema tegemisi – õnnestumisi ja ebaõnnestumisi, õnnetusi ja õnne. Animatsiooni poole pealt on "Golden Boy" lihtsa, kuid siiski väga ilusa joonega ning kui leidubki vigu, siis anime enda tempokus ei lase sul neid otsida.

Iga osa on omaette lugu, mis seeria lõpuks omavahel ühendatakse ning valmis ongi üks kaunis ja kaasahaarav emotsioonirikas anime. Kintarol läheb kõik hästi ja lõpuks jõuab ta oma õigustatult ära teenitud õnneni.. või siiski mitte.




hinne: 8.19
hindajaid:47