Tagasi


 

 

 

 

 

Mezzo Forte
þanr: märul / hentai
formaat: OVA (2 osa)
välja antud: Green Bunny / 2001
arvustaja: xin



Mida teha, kui sa omad pesapallimeeskonda ja sinu parim viskaja ei suuda mitte millegagi toime tulla? Paljud vahetaksid ta välja, saadaksid treeninglaagrisse või lihtsalt laseksid lahti. Kuid Momokichi Momoi ei ole tavaline meeskonnaomanik. Teda tuntakse allmaailma ühe kardetuima ja mõjukaima maffiabossina. Nii otsustabki Momokichi Momoi enda omandi pesapallikurikaga surnuks tohterdada. Momokichi ei seisa üksi vägivallaga ühel joonel. Tema varjus on Momokichi tütar Moname, kes isa jõhkrust ja verejanu isegi ületab. Milline armas perekond...

Kui sa oled kurikuulus allmaailma boss, siis tahes tahtmata ihaldab keegi sinu elu. Mikura ja tema meeskond teenivad oma igapäevast leiba mitte alati just kõige legaalsemat teed pidi, kuid nad on valitud elualal parimad. Nii tulebki tööpakkumine Momokichi Momoi röövida ja seekord võib külmaverelise Mikura elu tavalisest põnevamaks osutuda, sest kõik ei lähe plaani kohaselt.

Tegevus leiab aset lähitulevikus, kus tehnoloogia on juba nii kaugele arenenud, et on võimalik elutruid androide produtseerida. Relvad on siiski traditsioonilised. Mõningaid elemente on reþissöör Yasuomi Umetsu ehk tuntuimalt teoselt “Kite” üle võetud, näiteks nimetatud anime peategelase Sawa püstol. Sawa ise teeb ka väikese külalisesinemise. Kasutades erinevaid tehnikaid, hoiab Yasuomi Umetsu seeria siiski reaalsuse piires, millest ka vaataja suudab osa võtta.

Esimene asi, mis “Mezzo Forte” juures hämmastama paneb, on selle väga kõrgel tasemel animatsioon. Kõik on väga detailselt välja joonistatud. Mitte midagi ei tundu üleliigsena või puuduolevana. Kiidusõnu võib ütelda ka võitlusstseenide koreograafia kohta. Lihtsalt rõõm silmale. Kus on peal nimi Yasuomi Umetsu, seal on ka nimele vastav stiil.

Helikvaliteet on samuti hea. Soundtrack sobib ilusasti animatsiooniga kokku ja süvendab veelgi anime pingelisust.

“Mezzo Forte” miinuseid ei ole väga palju. Kuna eelpool sai animatsiooni kõrgelt kiidetud, siis peab vigu kusagilt mujalt otsima. Stsenaarium on soliidselt üles ehitatud ja pingeliselt presenteeritud. Kuid teises osas tekivad mõningad loogikavead. Näiteks unustatakse Mikura ja Moname vaheline sarnasus täiesti ära. Teises osas paistab ülepea kõik kiirustatud olevat, lugu vajub tagaplaanile ja action võtab ülekaalu. Nii lühikese ajaga on tõesti raske süþeed hästi välja tuua. Kõik tegelased jätavad inimliku mulje ja ei paista ülepaisutatuina, välja arvatud Mikura, kes mõnes stseenis säilitab natuke liiga külma närvi. Tema üleloomulik füüsiline jõud ei anna ka just plusspunkte.

Siinkohal peaks veel rõhutama, et mõlemas osas on paar minutit hentaid. Kellele see ei meeldi, siis leidub ka väga häid tsenseeritud versioone.

Niisiis hoiatus: ei ole soovitatav alla 16-aastastele. Sisaldab vägivalda ja natuke pornograafiat.




hinne: 8.21
hindajaid:76