Tagasi


 

 

 

 

 

Onegai Teacher
þanr: draama / komöödia / fantastika
formaat: seeria (12 osa) + OVA (1 osa)
välja antud: Bandai Visual, Please! / 2002
arvustaja: genky (tugevalt redigeeris Vabarnamees)



Kuigi 15-aastane Kei Kusanagi on olunud viimased kolm aastat koomas, soovib ta siiski olla tavaline koolipoiss. Kuna selle kolme aasta jooksul on kõik inimesed tema ümber muutunud, otsustab ta uuesti otsast alata ja kolib onu juurde maale, kus teda keegi ei tunne, ning läheb kohalikku kooli. Lisaks otsustab ta, et ei räägi kellelegi, et tegelikult on ta 18-aastane.

Ühel õhtul järvekaldal mõtiskledes märkab ta järvel kummalist valgust ja silmab seejärel kaunist naistulnukat. Järgmisel päeval teatatakse koolis, et Kei klassi senine õpetaja on koolist lahkunud ja teda asendab uus õpetaja Mizuho Kazami. Kõigele lisaks asub Mizuho elama Kei kõrvalkorterisse. Kui Kei tal sisse kolida aitab, selgub, et Mizuho on seesama eelmisel õhtul nähtud tulnukas. Kuna eksikombel jäävad nad kahtlases kohas direktorile vahele, siis peavad nad Mizuho tegeliku identiteedi kaitsmiseks teatama, et on tegelikult abielus. Siit saavad alguse nii mõnedki huvitavad sündmused.

Sisu on sellel animel haruldaselt hästi õnnestunud. Tempo pole üleliia kiire ega ka eriti aeglane. Hakkama on saadud sellise keerulise asja teostamisega nagu tulnuknaise ja koolipoisi vaheline armusuhe. See võib küll kohati ebausutav tunduda ja kahtlase mulje jätta, aga on siiski nauditav. Seerias leidub palju huumorit, korralikult fan-service it ja tõsist mõtlemisainet. Käib ju Kei ja Kazumi suhe anime käigus läbi enamikele paaaridele tuttavad etapid.

OVA, põhimõtteliselt anime 13. osa, on kohati seeriast endast väga erinev. Tegelikult võiks see osa ka olemata olla, kuna midagi erilist ega uut seal ei toimu. Ilmselt on anime tegijad tahtnud näidata, kuidas Kei ja Kazami suhe vahepealsel ajal edasi arenenud on. Samas leidub ka OVAs endiselt palju koomilisi stseene.

Nii Kei kui ka Mizuho arenevad anime jooksul päris tugevalt. Nad õpivad tundma omi tundeid ja nendele vastavalt käituma. Lisaks tunnetavad nad üha paremini elu ennast. Kui peategelased on selles animes hästi välja toodud, on kõrvaltegelased kahjuks tunduvalt nõrgemini visandatud. Meelsasti oleks tahtnud näha suhete edasiarengut Hyosuke ja Misumi ning Herikawa ja ühe teise tegelase (ei hakka nime avaldama, vaadake ise) vahel. Ei saa mainimata jätta, et väga huvitavad tegelased on ka Mizuho ema ja noorem õde, kuid paraku jäävad nemadki enamasti tahaplaanile. Armsat silmarõõmu pakuvad väikesed kosmoselaevade kontrollsüsteemid - Marie ja Miruru.

Animatsioon on "Onegai Teacheri" üks tugevamaid külgi. Muide, OVA on võrreldes seeriaga veidi erineva animatsiooniga, ent siiski sama heal tasemel. Joonistatud on puhtalt, detailselt ja tipptasemel. Kindlasti tuleb mainida ka kindlasti seda, et kohad, mis on animes näidatud, eksisteerivad tegelikus eluski - järv, raudteeristmik, koolimaja jne. Tegelaskujud näevad välja nii, nagu nõuab nende isiksus, ja tunduvad seetõttu olevat küllaltki realistlikud. Muusika on selle anime teine tugev külg, olles õigel ajal õiges kohas ja sobiv. Alguse ja lõpulaulud on emotsionaalsed; eriti meeldis mulle alguslaul, peamiselt oma meeldejäävuse tõttu.

Raske on leida animet, mille kohta võib öelda, et see on tõesti hea. "Onegai Teacher" seda kindlasti on, kuigi ka siin leiduvad mõningad väiksemad vead. Kui ma netist selle anime kohta infot otsisin, siis avastasin päris vastakaid arvamusi.
Tundub, et tegu on animega, mis kas meeldib või ei meeldi. Vahepealseid arvamusi eriti ei leidunud. Seega ei meeldi see anime üksnes nendele, keda sellises stiilis animed lihtsalt ei huvita. Kõigil teistel soovitan soojalt "Onegai Teacherit" vaadata.




hinne: 8.07
hindajaid:41