Tagasi


 

 

 

 

 

Wrath of the Ninja
þanr: märul / seiklus / fantastika
formaat: film (85 min)
välja antud: M.T.V, Nippon Victor, J.C.STAFF / 1989
arvustaja: genky



Legendi järgi ilmub aastal, mil komeet liigub üle taeva ja lõhestab selle kaheks, maa sügavustest kurjuse kuningas ning üritab elu maa pealt pühkida. Ainsad, kes teda peatada suudavad, on kolm varjuninjaklanni (Kasumi, Hyuga ja Hagakuri), kellest igaühe valduses on müstiline relv. Kui need kolm relva ühinevad, saavutatakse jõud, mis kurjuse kuninga hävitab.

On aasta 1580 ja väepealik Nobunaga Oda armee liigub armutult üle Jaapani. Ayame on Kasumi klannist ainukene ellujäänu. Et oma küla eest kätte maksta, asub ta teele. Peagi kohtab ta kahe teise varjuninjaklanni liikmeid - Sakonit Hyuga klannist (samuti ainuke ellujäänu) ja Ryomat Hagakuri klannist. Ka Hyuga klann on hävitatud; peagi kogeb sama saatust Hagakuri klann. Kolmekesi asuvad oma klannide ainsad ellujäänud liikmed võitlema Nobunaga vastu, kes tahab saada kurjuse kuningaks...

Tegelaskujud on selles animes unarusse jäetud. Kolmel peategelasel on küll mingil määral minevik ja motivatsioonid olemas, kuid kurikaeltel ei tundu sedagi olevat. Ka teised kõrvaltegelased jäävad kuidagi kaugeks. Isiksuste tüübid on tuttavad - kergelt naiivne Ayame, emotsionaalne Ryoma ja tasakaalukas Sakon. Kuid need iseloomujooned pole nii esiletungivad kui mõnes teises animes kohata võib. Ei puudu ka väike armujoon Ayame ja Sakoni vahel, kuid üldist tegevustikku see oluliselt ei mõjuta.

Animatsioon on üle keskmise. Tuleb ju arvestada, et tegu on 1989. aasta animega. Filmist ei puudu ka veriseid stseene, kus asjahuvilised võivad näha vere purskamist või kolba sodikslendamist. Võitlusstseenid jäävad samuti ühekülgseks, sest enamasti peetakse ülikiirelt mööduvaid võitlusi deemonitega, kes relvi ise ei kasuta. Muusika kostab kohati vast isegi liiga hästi kõrva, aga on see-eest omapärane.

"Wrath of the Ninja" suhteliselt hea anime, kuid mitte midagi enamat. Ta pole ei jube igav ega ka ülihea. Lihtsalt OK. Kohati tekitasid mõned asjad sisu juures segadust, mis võib olla tingitud sellest, et film on tegelikult kokku lõigatud samanimelisest kolmeosalisest OVAst. Seega oleks ilmselt mõistlikum vaadata pigem OVAt kui filmi.




hinne: 7.8
hindajaid:10