Tagasi


 

 

 

 

 

Magical Girl Lyrical Nanoha
þanr: maagia
formaat: seeria (13 osa)
välja antud: ivory, Seven Arcs / 2004
arvustaja: Specter



Niisiis, käesoleva loo peategelaseks on Nanoha - enda sõnutsi tavaline koolitüdruk (kuigi minul isiklikult hakkab tekkima tunne, et taolisi isendeid on Jaapanis üsna piiratud koguses liikumas), kes juhuse läbi kohtub teisest maailmast pärit maagiga. Too viimane on väikese (või siis mitte nii väikese?) äparduse läbi muutunud pisinäriliseks ning lasknud kohalikku maailma laiali kurjad seemned, mis tuleb iga hinna eest kinni püüda. Kõlab tuttavalt? Kui mitte, siis olete te vist suutnud vältida nii mõndagi magical-girl animet. Minul tekkisid silmapilksed paralleelid "Card Captor Sakuraga" – ka seal tuli jahtida halba tegevaid maagilisi elemente, kuid kui Sakura vaeseke pidi kokku koguma terve kaardipaki, siis Nanohale piisaks vaid 21 kivikesest.

Seega – alustatakse jahti. Üsna kiirelt ilmneb, et Nanohas peituvad suured maagiavarud, mida ta usinasti maailma päästmiseks rakendada üritab. Paraku kaasneb sellega sageli suhteliselt suure kahju tekitamine ümbritsevale linnamaastikule, mis omakorda toob kaasa nii mõnegi stseeni täis südantlõhestavaid kahetsusstseene (või vähemalt seda peaks vist haledal ilmel aknast välja ja peeglisse ja päikeseloojangusse vahtimine olema?). Kui tundub, et värskel nõiataril on oma uus amet juba suhteliselt hästi käpas, ilmub nagu tellimise peale ka konkurent, kes lendleb ringi, teeb ärritavaid märkusi a la “sa niikuinii ei mõistaks” ja tundub paraku ka kuuluvat inimklassi, kes lähtub eeldusest – kui sa harrastad minuga sarnaseid eluviise (mis peamiselt koosnevad öises linnas ringi kolamisest), võtan ma oma võlusaua ja lasen sulle senikaua tööstusvoolu keresse, kuni sa järele jätad.

Kõigi meessoost vaatajate meeleheaks (või tagamaks, et vähemalt mõni üksik neist seda seeriat vaatama vaevuks) kooritakse Nanohat iga natukese aja tagant maagilise moondumise käigus alasti. Paraku osutub noor peakangelane üsnagi androgüünseks – seega lisatakse vürtsi mõttes mõned teised tegelased, kelle soengud jätavad küll mulje, nagu oleksid nad pikka aega tugeva põhjatuule käes viibinud (või sattunud hullunud juuksuri kätte, kelle arvates peabki suurem osa juukseid paiknema ühel pool pead), kuid kes on vägagi volüümikad, nagu ilmneb kohustuslikus kuumaveeallikaepisoodist (üllatus, üllatus! hõikab irooniline hääl kulisside tagant).

Neile, kes armastavad tehnikat, on silmarõõmuks lisatud mõned lahingud robotitega ja aegruumis navigeeriv sõjalaev, mis peab tagama dimensioonide püsimise ja selle, et põhipaha oma egoistlike ihade täitmise käigus ülejäänud maailmu vastu taevast ei laseks.

Kokkuvõtteks minu arvamus – karakterite ja teemaarenduse pealt on raha tõsiselt kokku hoitud, asjatult pole aega raisatud ka humoorikate vahepalade väljamõtlemisele ning visuaalse poole pealt - kena värviline.
Soovitus – vaadake, kui teil oma ajaga midagi targemat peale pole hakata (hmm… ja mida ütleb see minu kohta?).




hinne: 7
hindajaid:7