Tagasi


 

 

 

 

 

Private Psycho Lesson
þanr: komöödia / hentai
formaat: OVA (2 osa)
välja antud: U-Jin, Shogakukan, Gaga Communications / 1996
arvustaja: udimon



Sissejuhatus. Mis juhtub siis, kui sa oled huvitet' psühholoogiast ja kogemata ka animest ning sul tekib idee neid kaht nähtust omavahel ühendada, lisades vürtsina killukese hentaid? Tulemuseks ongi käesolev OVA. Vaimusilma tekkis kohe kujutluspilt baka-õppe psühholoogiatudengitest, kes antud animet oma rakenduspsühholoogia kursuse raames vahivad, endil keeled ripakil suust väljas (ilmselt teema „alternatiivsed teraapiameetodid“ raames) ja pärast üldse aru ei saa, mis see nüüd siis oli (fataalne efekt oleks ilmselt boonusena näitada episoode "Boogiebop Phantomist" või "Lainist").

Anamnees. Antud anime kõige tugevam külg ongi totaalselt crazy süþee, mis väänab psühhoanalüüsi täiesti meelevaldselt ning laseb seriaali nautida kohati pisarateni naerdes. Sara Iijima on väga vahva psühhoterapeut, kes omab üpris omapärast spetsialiseerumist kitsale teraapiavaldkonnale nimega „psychofeed“ (meelevaldselt tõlkisin selle pärast vaatamist kui „hingerikastamine“, aga meeldis samuti otsetõlkeline variant „psühhotoitmine“), milles siis on kombineeritud tulemusiandvaks ravimeetodiks psühhoanalüüs ning iidne idamaade erootika. Kasutades ära oma D-suurusega rinnapartiid, hüpnotiseerib Sara oma patsiendid ning hakkab nende alateadvuses ringi solberdama, et hädaline tundepiinadest terveks ravida. Koos oma ustava abilise Taminega avitabki peakangelane hädalisi oma privaatseanssidega üpris edukalt, kuigi ka terapeut on inimene ja vääratab (vaata esimest seeriat). Antud teraapiameetod pakub palju rahuldust nii terapeudile endale kui ka patsientidele (siinjuures on vaatajale visuaalses mõttes abiks anime raudvaraks olev dünaamiline duo, ehk siis hentai + kombitsad).

Käesolev üllitis koosneb, nagu terasele lugejale juba silma jäi, kahest osast. Seanss 1: Yuri – Sara uurib lähemalt teismelist koolitüdrukut, kes tegeleb kooli kõrvalt väikestviisi prostitutsiooniga ning on väga vihane just suurte rinnakorvidega naisterahvaste vastu. Seanss 2: Erika - Kogu kool on sattunud Erika nimelise naisterahva mõju alla ning Sara peab oma oskusi kasutades koolilapsed päästma, tegeledes samas ka oma ambivalentsete tunnetega Erika ravimisel, kuna sõprus temaga kipub segama. Kas ja kuidas hädalised avitatud saavad, vaata ise järele ;)

Kaasuvad sümptomid. Joonistusstiil on minu jaoks mittemidagiütlev. Pigem isegi kehvapoolne, karakterite kujutamine visuaalses mõttes jätab kõvasti soovida ja värvidemäng samuti. Seega, detailsus ja varjundid üpris puudulikud. Muusika kohta võiks öelda sedasama. Nii algus- kui lõpumuusika meelde ei jää, samuti seerias kasutatav taustatapeet (võibolla Yoko Kanno seab väga kõrged nõudmised ette :P ). Teostuse koha pealt võiks öelda, et väga odavalt tehtud, seda nii visuaalse kui auditoorse poole pealt – silma ja kõrva igatahes antud anime hellitama ei jää.

Ravijuhised. Kokkuvõtteks võib öelda, et nii ambivalentset seeriat pole tükk aega vaadanud, mis ühelt poolt mõjub suhteliselt laastavalt (tehniline teostus), kuid sisu poolest väga virgutavalt (ja siin ma ei pea muidugi ainult hentaid silmas, nagu te juba aru saite). "Private Psycho Lesson" sobib nii neile kes soovivad ammutada endasse psühholoogia-alaseid teadmisi ja ravivõtteid kõverpeeglist vaadatuna, kui ka neile, keda vaevavad ihu- ja hingehädad.

PS! Antud seeria vaatamist soovitavad iseäranis „usaldusväärsed“ arstid ja apteekrid ;)



hinne: 8.22
hindajaid:139