Tagasi


 

 

 

 

 

Ultra Maniac
þanr: komöödia / fantastika / romantika
formaat: seeria (26 osa)
välja antud: Shueisha / 2003
arvustaja: Specter



Kes pealkirjale tuginedes ootab midagi põnevat ja põrutavat, peab pettuma – "Ultra Maniac" on lugu tütarlaps Nina Sakurast, Võlukuningriigist pärit äpardunud nõiast, kes saadeti inimeste maailma järelaitamisele. Ja järeleaitamist vajab ta hädasti. Esimestes osades toovad Nina nõidumiskatsetused tema parimale sõbrannale Ayu Tateishile ainult häda kaela. Lood mitmesugustest kehamoondustest ja muudest nõidumise kõrvalnähtudest, mis kaasnevad peakangelaste romantilistele pingutustele, panid mind esimeste osade puhul laginal naerma ja hiljemgi kergelt muigama. Ent mida rohkem lõpule läheneti, seda tagasihoidlikumaks jäid naljad ja seda rohkem keskenduti tunnetele – peamiselt siis suure algustähega Armastusele, mida seeria lõpuks kõik osalejad suuremal või vähemal määral (sõltuvalt sellest, palju neile ekraaniaega pühendati) kogeda on saanud.

Ah jaa, lisaks Ninale, kes loomulikult on üdini positiivne kangelanna, figureerib seerias ka kohustuslik halb tegelane, kelle põhiliseks rõõmuks on hiiglasuurtes padades nõiajooke keeta ja neist siis tilgake võlukompuutri (!!!?) abil hukatuslikuks needuseleemeks nõiduda. (Minul isiklikult tekkis korduvalt küsimus – kuhu kaovad need ülejäänud 50 liitrit?) Lisaks on kurjamil pokemonihäält tegev (vabandan Pokémoni-fännide ees) röövikulaadne kameeleon ja rääkiv vares – erakordselt “jahe” kas pole?

Enamik ülejäänud tegelastest on suisa ebanormaalselt head inimesed. Paaris osas tehakse ka katset näidata nende pahelisemat poolt, ent inimene, kelle suurimaks patuks on see, et ta ei söö võõrastelt inimestelt saadud küpsiseid, ei anna just keskmise kurjategija formaati välja.

Joonistusstiili koha pealt ei oska eriti midagi intelligentset ütelda :P Pea kõik tegelased - nii head kui pahad - nägid välja armsad ja mõned isegi kenad; kellelgi ei ilmnenud kongus nina, kõõrdsilmi, soolatüükaid ebasobivates kohtades – väga kurb. Siiski – ühel kõrvaltegelastest olid vägagi huvitavad platvormkingad. Kõik maastikud olid samuti erakordselt ilusad ning erilist vaeva oli nähtud nö “roosade stseenidega” kus tütarlaps ja noormees üksteisele sügavasti silma vaatavad. Liigset detailidesse süvenemist ei saaks seeriale ka ette heita.

Muusika koha pealt – hm… miski ei häirinud ja lõpulugu oli piisavalt mõnus, et kaaluda kuskilt mp3-e soetamist.

Kokkuvõtteks on minu meelest tegemist sisult üsna kena ja lihtsa looga, mille vaatamist soovitaksin neile, kes misiganes põhjustel (hentai? 0_0) tunnevad poolehoidu üsna süütust armastusest rääkivate lugude vastu.




hinne: 6.82
hindajaid:17