Tagasi


 

 

 

 

 

NieA Under 7
þanr: ulme / komööda
formaat: seeria (13 osa)
välja antud: Kadokawa Shoten / 2000
arvustaja: hjarg



Kunagi tulevikus maanduvad Maale tulnukad. Alguses tekitab see suurt kisa-kära, kuid hiljem inimesed harjuvad ja ei peavad neid igapäevase elu osaks. Üks nendest tulnukatest- Niea- elab koolitüdruku Mayuko kapis. Ning ehitab kas Mayuko toas või katusel UFOsid.

Mayuko on väga vaene, töötab kahe koha peal ning õpib samal ajal. Tegemist on tööka, vaikse, heasüdamliku ja tagasihoidliku tüdrukuga, kes millegi erilise poolest silma ei paista, kuid kes siiski endast meeldiva mulje jätab. Niea on Mayuko täielik vastand- lärmakas, laisk ning pidevas näljas. Pea ainus põhjus, miks Niea üldse ringi liigub, on soov kusagilt toitu leida. Komöödia on üles ehitatud just Niea ja Mayuko vastandamisele- ja muidugi ka Niea enda tegudele ning teiste tulnukate käitumisele.

Peale selle on Nieas huvitavad ja värvikad kõrvaltegelased- olgu nendeks siis Mayuko UFO-huviline klassiõde, end hinduks pidav tulnukas või püromaanist saunakütja; nimetades vaid mõnesid. Pea iga tegelase juures on midagi eripärast ja naljakat.

Kõike seda kokku segades on tulemuseks anime, mis on tõeliselt naljakas, kuigi aeg-ajalt tuleb ette ka tõsisemaid toone. Üheks puuduseks võiks mainida osade kõrvalosatäitjate “unustamist” või nendega seotud süþeeliinide unarussejätmist. Näiteks ühe tulnukatüdruku tunded ühe inimese vastu lihtsalt jäeti pooleli ning tüdruk kadus ekraanilt.

Süþee kui selline Nieal praktiliselt puudub- ei mingit maailma päästmist kurjade tulnukate eest, ei ühtegi halva poole kalduvat tegelast. Lihtsalt vaadeldakse Niea ja Mayuko igapäevaelu ning üritatakse sealt naljakamaid palasid välja noppida.

Animatsioon. Nendele, kellele nimi Yoshitoshi Abe midagi ütleb, pole vaja enam edasi rääkida. Teistele- ilus. Tõeliselt ilus. Rohkete detailidega taustad, üliarmsasti joonistatud tegelased ja sujuv animatsioon. Silm puhkab seda vaadates.

Viimaks muusika- siin on tegemist taustmuusikaga, ei midagi eriti meeldejäävat. Välja arvatud alguslaul. Kui ma seda esimest korda kuulsin, kartsin juba, et saan naerukrambid. Tundus, et surevale inimesele on mikrofon nina alla surutud ja ta surmaeelset korinat lindistanud. Endagi üllatuseks aga avastasin, et see lauluke hakkas mulle aegamööda meeldima ning ma ootasin iga osa alguses seda korinat.

Lõpetuseks- see anime teeb teie naerulihastele ainult head ning valmistab ka silmale rõõmu.




hinne: 6.87
hindajaid:15